31.12.2016

Mikä tekee ihmisestä onnellisen?

Näin vuoden lopussa on aina hyvä tehdä jonkinlainen tilinpäätös menneestä vuodesta. Tähän vuoteen on mahtunut mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia, mutta myös pettymystä ja luopumisia. Se palautti minut ElämänTimantti® konseptin sloganiin: ”Onnellisuus on oikeita valintoja”. Mikä tekee ihmisestä onnellisen?

Joulukuun puolessa välissä järjestettiin Talihallissa Helsingissä squash näytösottelu. Moninkertainen Suomen mestari ja ammattilainen Olli Tuominen oli kutsunut vieraakseen saksalaisen, maailman rankingissa tällä hetkellä 10. olevan Simon Rösnerin. Paikalla oli lajin seniori- ja junioriharrastajia sekä Chocolate Angel a.k.a. Verena Rentrop.

Pelin jälkeen moni tapahtumaan osallistuja sai kuulla Verenan suusta kysymyksen: ”May I offer you a piece of happiness?” kun hän raotti salaperäisen taikalaatikon kantta. Yleensä ihmiset reagoivat ensin hämmästyksellä, ja sitten hymy levisi heidän kasvoilleen. Chocolate Angel on hyvän mielen lähettiläs, joka lisää työyhteisöjen positiivista energiaa. Tämä tekee Verenan onnelliseksi. Entisellä työurallaan Nokialla hänet tunnettiin siitä, että hän yhdisti ihmisiä. Nyt hän on ollut oman yrityksensä lisäksi mukana perustamassa NokiaPeople yhteisöä, jonka mottona on ”Connecting Humanity”.

Rasmus Sirkiä (disclaimer: kyllä, hän on sukua) on nuori urheilija, joka rakastaa squashia. Hän nauttii pelaamisesta ja tavoitteiden saavuttamisesta. Urheilulukion ohella hän unelmoi insinööriopinnoista, Formula Student kilpailusta ja menestyvän verkkoliiketoiminnan kehittämisestä. Simon Rösner on ollut yksi hänen esikuvistaan urheilussa. Vielä vuosi sitten hän ei olisi voinut kuvitella juttelevansa idolinsa kanssa saati poseeraavansa fanikuvassa. Kiitos Verenan, vuonna 2016 siitä tuli totta. 

Rasmus met Simon and The Chocolate AngelChocolate Angel yllätti myös squash ammattilaisen pelin jälkeen Sweet Spotlight kysymyksellään, luonnollisesti äidinkielellään saksaksi. Se yllätti ja ilahdutti täydet viisi erää urakoinutta pelaajaa. Verena halusi tietää, mikä tekee ammattiurheilijan onnelliseksi. ”Gewinnen und zu Hause sein” eli voittaminen ja kotona oleminen. Urheilijan työssä matkapäiviä riittää, joten rankan työn vastapainona kodin tärkeys korostuu. Saksalaisille tyypillisesti, hän esitti myös Verenalle vastakysymyksen ja halusi tietää, mitä Chocolate Angel oikein tekee. Vastauksen kuultuaan hän totesi, että sehän on maailman paras työ, tehdä ihmisiä onnelliseksi!

Kuvaan kätkeytyy vielä neljäskin tarina, kameran linssin takaa. Mikä tekee minut, Helin onnelliseksi? Rakastan ihmisten valmentamista ja sparraamista. Palkitsevaa on, kun he saavuttavat tavoitteensa ja pystyvät hyödyntämään täysin omaa potentiaaliaan. Unelmasta toteutuneeksi tapahtumaksi tai ideasta toimivaksi konseptiksi, siitä nautin. Se on kuin pisteiden yhdistelemistä, connecting the dots. Tänä vuonna olen kuitenkin huomannut, että tarvitsen muutakin: haluan olla osa jotain isompaa, kaipaan yhteisöllisyyttä. Siksi olen tehnyt päätöksen: ensi vuonna jatkan jonkun toisen palveluksessa. Siten pystyn paremmin palvelemaan muita ja auttamaan niin ihmisten kuin liiketoiminnan kehittämisessä.

Olen kiitollinen kaikista ihanista ihmisistä, joiden kanssa olen saanut työskennellä ja oppia heiltä. Iso kiitos siitä. Tämä blogi päättyy tältä erää tähän.

Toivotan kaikille Ihanaa ja Inspiroivaa Uutta Vuotta 2017.
Kohti uusia alkuja!Heli Sirkiä (BBA, MBA) on henkilöbrändäys- ja muutosvalmentaja, joka on kiinnostunut luovuudesta, tarinankerronnasta ja data-analytiikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti