19.7.2009

"Huippuosaaja hakee teille töihin nyt!"

Näin otsikoi rekrytointijärjestelmätoimittajan mainos aamun lehdessä. Sen mukaan työhakemusten tehokas käsittely parantaa työnantajamielikuvaa.

Niinpä niin! Juuri näinhän rekrytointijärjestelmien toimittajat haluavat yritysten ajattelevan: että parhaat henkilöbrändit löytyvät tehokkailla IT-ratkaisuilla ja osaajat arvostavat firmaa, jossa on hyvä rekrysofta. Joopa joo. Käytännössä ohjelmisto helpottaa hakemusten luokittelua ja paperitulvan hallinointia, mutta väitän että oikeanlaisten huipputyyppien löytämistä se ei välttämättä edistä.

Tulevaisuudessa osaaminen ei nimittäin löydy peruutuspeiliin katsomalla ja työpaikkalistauksilla. Ne eivät anna oikeaa käsitystä siitä, mitä henkilö todella osaa, ja millainen on hänen arvomaailmansa ja mistä kumpuaa hänen innostuksensa unelmatyötä kohtaan. Työnhakijanäkökulmasta taas on äärimmäisen turhauttavaa täytellä n+1 työnhakulomaketta, vain koska jokaisella firmalla on oma hakemustenhallintaohjelmistonsa.


Entä sitten, jos työnhakijat ja yritykset päättävätkin alkaa käyttää online-työkaluja ja alkavat markkinoida omaa osaamistaan ohi rekrytointiohjelmistojen?

Mikä estää työnhakijoita ja rekrytoijia käyttämästä esim. LinkedIniä, XINGiä tai vaikkapa Visual CV:tä rekrytoinnissaan? Kuinka moni rekrytoija tunnustaa käyttävänsä Googlea osaajien ja osaamisen etsimisessä? Niinhän me tuotteita ja palveluitakin etsimme.
Hämmästykseni olen vielä tänään keväänä kuullut rekrytointiyrityksen edustajan kysyvän: "mitä on ihmisten markkinointi". No tätähän se on! Oman osaamisen markkinointiviestintää.

Musiikkivideo työnhaun viraalikampanjana

Twitterin kautta sain tänään vallan mainion linkkivinkin todella luovasta hakemuksesta. Musiikkivideo YouTubessa ei välttämättä sovi kaikille, varsinkaan Suomessa, mutta idea on loistava ja taatusti erottuva! Olen varma, että Al löytää työnantajan, joka arvostaa innovatiivisuutta, rohkeutta ja huumorintajua. Rohkea veto!"After writing countless resumes and cover letters, I decided to try something a little different: MUSICAL COVER LETTER / RESUME. So I wrote a song, recorded it and filmed some scenes for it. Here's to hoping this will make me stand out more than those cliche cover letters!Also, if you're an employer who has taken a liking to this, please email me at al.biedrzycki@gmail.com to contact me. I can forward my real (not musical) resume to you! Hope you enjoy, Al"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti