2.10.2011

Käsikirjoituksista vientituotteiksi

Helsingin Sanomat kertoi kulttuurisivuillaan Petri Kotwican Musta jää -elokuvan uudelleenfilmatisoinnista Koreassa. Elokuva sai nimekseen Love, In Between ja genreksi erootinen draama. Hieno elokuva sai uuden mielenkiintoisen muodon. Tarina on sama, mutta kerronnan yksityiskohdat ja musiikki ovat muuttuneet.

Suomessa Remake-oikeuksien myynti on ollut vähäistä. Mahdolliseksi syyksi käsikirjoittajien killan puheenjohtaja Pekko Pesonen arvioi HS:n mukaan sen, että Suomessa ei ole tehty kovin paljon genre-elokuvia. Itse muistan innostuneeni FC Venuksen käsikirjoituksen myynnistä Saksaan 2006. Ihmettelin miksei suomalaisia käsikirjoituksia tarjota enemmän isojen tuotantobudjettien maihin. Osaamisen markkinointiahan sekin on.

Kotwica tuo haastattelussa esiin Hollywood muotin tyypilliset piirteet: agenttitarinoita tai toisen osapuolen mielenvikaisuutta, aseita ja ampumista. Sellaistahan se taitaa olla. Siinä valossa Mustan jään tarinankerronta kaikesta synkkyydestään huolimatta saa vielä lisäpisteitä. Se on osaajan tekemä hieno teos, jota on hyvä versioida myös taloudellista etua osaajalle tuottavaksi tuotteeksi. Lisää tällaista!

Trailer: Love, In Between

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti